Marichyasana kopiaBody Mind Flow Yoga är en mjuk och tillgänglig klass som utgår från klassisk Hatha Yoga, men där vi utforskar lite närmare vad som händer i kroppen när vi, istället för att fokusera på en perfekt linjering i statiska positioner, låter kroppen röra sig i sitt eget tempo och sakta upprepa rörelser flera gånger efter varandra. Det är inte viktigt hur positionerna ser ut, när du praktiserar Body Mind Flow Yoga, utan vikten ligger på hur det känns i kroppen.

Resultatet av mjuka upprepade och sakta rörelser som fungerar och är anpassade för just din egen kropp, ger dig en unik upplevelse där det du känner fysiskt i kroppen (Body) förenas sig till det du upplevelse (Mind) i sinnet.

Vi börjar varje klass med en längre somatisk meditation som främjar kopplingen mellan body och mind. Vi låter sen andetaget leda kroppen genom ett organiskt och mjukt rörelseflöde. Genom att lägga vikt på förflyttningarna in och från positionerna uppnår du större kroppsmedvetenhet och du kan låta alla de positiva fysiska kvalitéer som yoga och rörelsen medför, får sprida sig till sinnena.

FOR VEM

Klasserna är strukturerade så att alla kan vara med och inga förkunskaper krävs då jag anpassar varje klass efter deltagarnas individuella förutsättningar. Body Mind Flow passar alla som tycker om och känner dig trygg med de traditionella yogaflöden som Hatha Yoga erbjuder, men, som jag, har gått och längtat efter att integrera större rörelseuttryck i de flödena.

Ny Kursstart 5 april.

 

Torsdagar: 19.00-20.30 (8 gånger)
Kursstart: februari och 5 april.
Pris: 1400 kr 8 veckor. Drop-in i mån av plats 220 kr/klass.
Föranmälan kursanmälan skriv till mig på liviwann@gmail.com eller sms till 070-5131402. Anmälan och frågor: mail: liviwann@gmail.com

 

JOBBA MED BLOCK, BÄLTE OCH VÄGG, VIRYA REHAB YOGA WORKSHOPS
Hallå yogalärare, titta hit!
Visst har du stött på yogaintresserade deltagare som säger sig vara orörliga, stela eller
som har svårt att praktisera för de har ont i olika delar av kroppen? Har du, som yogalärare, alla de verktyg som behövs för att ta hand om dessa deltagare och integrera dem i dina vanliga klasser utan att de själva behöver tänka ut hur de kan anpassa rörelser eller till och med avstå från vissa positioner och känna sig härmed utanför? Kom och lär dig mer om hur du praktiserar rehab/terapeutisk yoga (enligt Viryayogametoden) med hjälp av klossar och bälte, och om hur du förenklar och underlättar rörelser och positioner genom att använda vägg en som referenspunkt i flödet
.
Vi möts på yogastudion vid Salve Hälsocenter under tre workshops (se nedan) och tillsammans utforskar vi rörligheten och styrkan i 1) axlar och rygg (workshop I); 2) bäckenet (från benen till nedre delen av ryggen workshop II ) och 3) fötter och händer (workshop III)
.
Varje workshop inleds med en kortare klass där du genom ett konkret yogaflöde får exempel på hur du kan lägga upp en klass som handlar just om de specifika kroppsdelar vi jobbar med.
Klassen inleds också med en presentation av ett tema enligt Viryayoga metoden samt med en kortare somatisk meditation som relaterar till det biomekaniska temat vi använder. Efter det,
går vi noga igenom samt testar tillsammans varje rörelse/asana för sig och du får ytterligare
variationer på positioner som du kan använda i dina klasser. I dessa tre praktiska
yoga-workshops lär jag dig mer om hur du kan underlätta för deltagare som behöver det, genom användning av propps och hjälp av vägg
.
Välkommen!
1. Workshop I–rygg och axlar. Söndag 6 maj kl.13.30-16.
2. Workshop II – höfter och bäckenet. Söndag 27 maj kl.13.30-16.
3. Workshop III – fötter och händer. Söndag 10 juni kl.13.30-16.
Pris:
för varje workshop: 650 kr ink moms. Betalas via faktura.
Om du bokar alla tre workshops får du specialpriset på 1800 skr (ord. pris1950).
Bara 12 platser. Det finns mattor och några klossar/bälten att låna för deltagare som kommer långt ifrån men du får gärna ta med egna propps om du har möjligheten.
OBS!
Alla yogalärare är välkomna!
Viryayogalärare får tillgodogöra sig av workshops timmarna som uppdateringstimmar!
Livia Wanntorp

Livia Wanntorp