Ayurvediska behandlingar: Ayurveda betyder kunskapen om livet och är en uråldrig vetenskap från den vediska traditionen. Den bygger på de tre konstitutionerna vata, pitta och kapha och balansen emellan dessa tre. I Indien är Ayuveda i dag ett godkänt medicinskt system som praktiseras sida vid sida med västerländsk medicin. Ayurvediska behandlingar har man använts sig av i Indien i  5000 år. Det är ljuvliga, exklusiva, terapeutiska behandlingar som fungerar som ett komplement till en i övrigt hälsosam livsstil. Här i Sverige har man på senare år fått upp ögonen för Ayurvedan i och med yogan. Vi erbjuder de vanligaste Ayurvediska behandlingarna och använder enbart de finaste, ekologiska oljorna. Alla Ayurvediska behandlingarna är baserade på dina unika behov och anpassas därefter. Det finns bl.a en helkroppsbehandling med varm örtinkokad olja som ämnar lugna ner det parasympatiska nervsystemet och skapa balans och harmoni, en ryggbehandling med varma örtknyten som är som balsam för stela, värkande ryggar och verkar utrensande och antiinflammatorisk. Eller varför inte kliva in i marmans ljuvliga värld, eller testa en shirodhara (varm olja på pannan).

Ayurveda behandlingar vinner ofta ”bäst i test” för mest långvarig effekt. Så kom in och prova!

Här under kommer en rad olika behandlingar som vi kortfattat presenterar. Kontakta oss om du är nyfiken på Ayurvedan och dess härliga behandlingar. Tillsammans kan vi hitta något som verkligen kommer att passa dig.

 

Untitled-3Abhyanga
Varsam helkroppsmassage med väldoftande varm olja. Hjälper kroppen att rena sig från slaggprodukter, förbättrar cirkulationen samt ger vila åt kropp och sinne. Mjukgör stela och värkande leder och muskler. Upprepade svepande rörelser hjälper nervsystemet att släppa stress och oro. Under en längre abhyanga ges vid behov healing.
Pris: 980:-/1250:- (60/90 min)

 

Abhyanga & djupare massage nacke och skuldror
För dig som dragit på dig spänningar, värk och stelhet i nacke, skuldror och samtidigt har behov utav att komma ner i varv. Huvudfokusen ligger på helheten och hela kroppen, men vi lägger lite extra fokus på nacke och axlar i denna behandling.
Vi erbjuder nu en härlig kombination av den mjuka ayurvediska abhyangamassagen som är en helkroppsmassage tillsammans med en lite mer djupgående och behandlande massage för nacke, skuldror och skalp.
En vinnande kombination som både när, lugnar och stärker ett oroligt nervsystem samtidigt som den mjukar upp stela nackar och skuldror.
Pris: 1300:- (90 min)

 

Vishesh
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.
Pris: 980:- Behandlingstid 60 min. 1250:- (90 min)

 

Shiroabhyanga
Skön massage för huvud, ansikte nacke och skuldror, armar och händer. Ges med varm olja. Löser upp stress och ger ökad klarhet åt sinnet. Hjälper till att stilla oroliga tankar och mjukar upp stela skuldror. Ges separat eller avslutas med abhyanga. Behandling som gör skillnad som den är, eller som blir en helt ljuvlig upplevelse tillsammans med abhyanga.
Pris: 850:- (45 min) följt av abhyanga, 1250:- (90 min)

 

Marmabehandling
En vårdande behandling där lätt beröring, långsamt tempo och eteriska oljor på kroppens marmapunkter löser upp blockerad livsenergi som revitaliseras. Behandlingen ger djup mental och fysisk avspänning, vilket stärker kroppens självläkningsförmåga. Som nektar för nervsystemet och sinnet. Efter en kort pulsläsning avgörs vilka punkter som ska behandlas och vilka oljor som används. Ges tillsammans med abhyanga.
Pris: 980:- (60 min) 1250:- (90 min)

 

Ayurvedisk ansiktsbehandling
Ayurvedisk ansiktsbehandling
Jag börjar med att ge en kortare huvudmassage och fortsätter sedan med en alldeles ljuvlig ansiktsmassage med eteriska, välgörande oljor anpassade för just din konstitution.
Massagen ges med varierande tryck och marmapunkter i ansiktet, stimuleras och ökar på så sätt livskraften och vitaliteten. Blodgenomströmningen i hela ansiktet och huvud ger en underbar upplevelse och avslappning i hela kroppen.

Kom till behandloingen osminkad.
Pris: 780:- 40 minuter

 

_441Avslappning de luxe  
2 timmars behandling med fokus på att föra kropp och sinne till vila. Se till att ha ledigt i almanackan efteråt för att kunna få ut mesta möjliga av behandlingen. Vi bestämmer tillsammans en kombination av shiroabhyanga (huvud, skuldror), abhyanga (helkropps oljemassage), ryggbehandling (med värme, massage och örtknyten, bokas senast 24 timmar före beh.) och marma (subtil stimulering med eteriska oljor på kroppens vitalpunkter).
Pris: 1650:- (120 min)

 

Shirodhara
Behandlingen inleds men den fina abhyanga som är en varsam helkroppsmassage med väldoftande varm olja. Här hjälps kroppen att rena sig från slaggprodukter, förbättrar cirkulationen samt ger vila åt kropp och sinne. Mjukgör stela och värkande leder och muskler. Upprepade svepande rörelser hjälper nervsystemet att släppa stress och oro.
Sedan följs behandlingen av Shirodhara, där en varm oljestråle strömmar över panna och hjässa i 20-25 minuter. Lugnar och balanserar det centrala nervsystemet. Stillar sinnet vilket gör att nervsystemet kan släppa gammal stress. Behandlingen ger ro och ökad mental klarhet.
Shirodhara kallas ofta för ”kungen” bland de ayurvediska behandlingarna. Måste upplevas!
Bokas vid förfrågan på ewa@salvestockholm.se
Pris: 1950:- (120 min).

 

Kati Chikitsa Ryggbehandling
Traditionell ayur vedisk ryggbehandling med värme, oljemassage och varma oljeindränkta örtkuddar över rygg och axlar. Drar ut inflammationer och mjukar upp stela och onda ryggar och nackar. Ljuvlig avslappning, ökad cirkulation och mjukare muskler. Skön även när du känner dig allmänt sliten och mentalt stressad.   3 behandlingar i följd rekommenderas för med djupgående effekt för onda och stela muskler.
Pris: 980:-(60 min), tre behandlingar 2650:-

 

Garshan
Helkroppsmassage med råsidenvantar. Motverkar känsla av tyngd och trötthet. Stimulerar kroppens flöden och ökar cirkulationen i hud och fettvävnad. Stimulerar förbränningen och hjälper till vid viktreducering.   Ges separat eller avslutas med abhyanga.
Pris: 1000:- (60 min)med inoljning (liten abhyanga)/ med full abhyanga 1300:- ( 90 min)

Regelbunden behandling ger ökad terapeutisk effekt. Behandlingarna ges under tystnad.

Avbokningspolicy 24 timmar

 

Kontakta, Ewa Ahlsén via mail eller telefon vid frågor eller bokningar.
ewa@lewa.one, 0730-503391
www.lewa.one