shirodharaAyurvediska behandlingar: Ayurveda betyder kunskapen om livet och är en uråldrig vetenskap från den vediska traditionen. Den bygger på de tre konstitutionerna vata, pitta och kapha och balansen emellan dessa tre. I Indien är Ayuveda i dag ett godkänt medicinskt system som praktiseras sida vid sida med västerländsk medicin. Ayurvediska behandlingar har man använts sig av i Indien i  5000 år. Det är ljuvliga, exklusiva, terapeutiska behandlingar som fungerar som ett komplement till en i övrigt hälsosam livsstil. Här i Sverige har man på senare år fått upp ögonen för Ayurvedan i och med yogan. Vi erbjuder de vanligaste Ayurvediska behandlingarna och använder enbart de finaste, ekologiska oljorna. Alla Ayurvediska behandlingarna är baserade på dina unika behov och anpassas därefter. Det finns bl.a en helkroppsbehandling med varm örtinkokad olja som ämnar lugna ner det parasympatiska nervsystemet och skapa balans och harmoni, en ryggbehandling med varma örtknyten som är som balsam för stela, värkande ryggar och verkar utrensande och antiinflammatorisk. Eller varför inte kliva in i marmans ljuvliga värld, eller testa en shirodhara (varm olja på pannan).

Ayurveda behandlingar vinner ofta ”bäst i test” för mest långvarig effekt. Så kom in och prova!

Här under kommer en rad olika behandlingar som vi kortfattat presenterar. Kontakta oss om du är nyfiken på Ayurvedan och dess härliga behandlingar. Tillsammans kan vi hitta något som verkligen kommer att passa dig.

 

Untitled-3Abhyanga
Varsam helkroppsmassage med väldoftande varm olja. Hjälper kroppen att rena sig från slaggprodukter, förbättrar cirkulationen samt ger vila åt kropp och sinne. Mjukgör stela och värkande leder och muskler. Upprepade svepande rörelser hjälper nervsystemet att släppa stress och oro. Under en längre abhyanga ges vid behov healing.
Pris: 990:-/1265:- (60/90 min)

 

Vishesh
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.
Pris: 990:- Behandlingstid 60 min. 1265:- (90 min)

 

Marmabehandling
En vårdande behandling där lätt beröring, långsamt tempo och eteriska oljor på kroppens marmapunkter löser upp blockerad livsenergi som revitaliseras. Behandlingen ger djup mental och fysisk avspänning, vilket stärker kroppens självläkningsförmåga. Som nektar för nervsystemet och sinnet. Efter en kort pulsläsning avgörs vilka punkter som ska behandlas och vilka oljor som används. Ges separat eller tillsammans med abhyanga.
Pris: 990:- (60 min) tillsammans med abhyanga, 1265:- (90 min)

_441

 

Avslappning de luxe  
2 timmars behandling med fokus på att föra kropp och sinne till vila. Se till att ha ledigt i almanackan efteråt för att kunna få ut mesta möjliga av behandlingen. Vi bestämmer tillsammans en kombination av shiroabhyanga (huvud, skuldror), abhyanga (helkropps oljemassage), ryggbehandling (med värme, massage och örtknyten, bokas senast 24 timmar före beh.) och marma (subtil stimulering med eteriska oljor på kroppens vitalpunkter).
Pris: 1760:- (120 min)

 

Kati Basti
Basti är en mycket behaglig och avslappnande behandling.
En damm placeras över området som skall behandlas och fylls med varm örtmedikerad olja. Kroppen tar till sig dessa välgörande örter och oljor som värmer och smörjer muskler, skelett, och nerver. Behandlingen avslutas med en skön massage över behandlat område för att få i gång cirkulationen och stärka nervsystemet.

En behandling som passar dig som under en längre tid haft problem med värk och stelhet, mage eller stress symptom. Kan också hjälpa till mot oro, sömnproblem och matsmältningsproblem. Flera behandlingar i följd rekommenderas för mer djupgående resultat.
Pris: 1265 kr 60 min

 

Ayurvedisk renande värmebehandling  ( Marie )
En djupt avkopplande, renande och jordande Ayurvedisk behandling där du ligger med en oljeindränkt, varm kompress över buken samtidigt som fötterna masseras.
Passar dig med mag & tarmbesvär, dig som håller mycket emotionellt i mag & tarm området, dig med mycket oro & stress och dig som bara söker en otroligt jordande och avkopplande stund.
Obs! Ät inga stora måltider tre timmar innan behandling.
Behandlingen bokas minst 24 timmar i förväg.
Pris: 1265:- (60 min)

Ayurvedisk ansiktsmassage 
En alldeles ljuvlig ansiktsmassage med eteriska, välgörande oljor anpassade för just din konstitution. Massagen ges med varierande tryck och marmapunkter i ansiktet stimuleras och ökar på så sätt livskraften och vitaliteten. Blomgenomströmningen ger en uppstramande och föryngrande effekt och humöret påverkas också positivt. En underbar, tidseffektiv behandling då du vill få en snabb uppfräschning och ett litet lyft på flera plan. Kom gärna osminkad. 

Pris: 30 minuter 665 kr.

 

Regelbunden behandling ger ökad terapeutisk effekt. Behandlingarna ges under tystnad.

Kontakta  Marie för behandling:

 

Radhika Svensson
0761-007021
marie@salvestockholm.se
www.marieshalsa.com
Jag tar emot bokningar via bokadirekt, https://www.bokadirekt.se/places/kaivalya-salve-h%C3%A4lsocenter-35553