Sheng Zhen Gong är en form av Qi Gong som har sina rötter i kinesisk tradition och
traditionell kinesisk medicin.

Qi betyder livskraft eller livsenergi. Gong betyder att tjäna eller verka. En människa kan må dåligt av brist på qi, dålig qi, eller obalans mellan yin och yang qi. Det kan också vara så att qi-flödet i kroppen är blockerat. Qi Gong hjälper oss att få energin (Qi) att flöda i kroppen.

Varför är det bra med Sheng Zhen Gong? 

Kroppen mår bra

Alla rörelser och meditationer inom Sheng Zhen Gong, syftar till att få utövaren att bli mer och mer avslappnad för att stimulera flödet av qi i kroppens meridianer. Med ökad avslappningen ökar också kroppens förmåga att ta emot mer qi. Det stärker kroppen. Stelhet och krämpor motverkas.

En lugn sinnesstämning 

När kroppen är avslappnad blir också sinnesstämningen lugnare. Den mentala hälsan förbättras. Negativa tankar och stress motverkas.

Öppna hjärtat 

En lugn sinnestämning ”öppnar hjärtat”. En person med ett ”öppet hjärta” känner instinktivt vilken som är den rätta handlingen varje given situation. Målet är att komma bort från konflikter, oväsen och stress i tillvaron och uppnå ett tillstånd av lugn, stillhet och harmoni, vilket är människans naturliga tillstånd. Människan kan förändra sig själv och sin omgivning genom att utöva Sheng Zhen Gong.

Göran Målquist har sedan 1997 studerat Qi Gong för kinesiska mästare, varav sju veckor i Kina. Min läromästare är Li Jun Feng, som skapat Sheng Zhen Gong.
Hemsidor: www.szstockholm.se www.shengzhen.org

Kontaktuppgifter: goranmalquist@hotmail.com, 073-406 62 33

Klasser:
Tisdagar 12.30-13.15.

Start: 14/1-9/6

Pris: 130:- (föranmälan) Klippkort 1100:- (10 ggr)
Prova på första gången utan kostnad!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *