_245Zen-Shiatsu
Zen-Shiatsu är en massageform som kommer från Japan och som är en kombination av traditionell japansk massage och kinesisk medicin. Ingen olja används och du har kläderna på under massagen.

Enligt kinesisk medicin flödar energin i kroppen genom olika banor som kallas meridianer. Vid sjukdom eller när man är i dålig form så uppkommer störning i meridianerna som visar på obalans i kroppens energiflöde. Zen-Shiatsu behandlingen går ut på att främja flödet och återställa balansen. Man ser symptomet i ett sammanhang och behandlar hela kroppen genom tryck på akupunkturpunkter längs med meridianerna.

Shiatsumassage är väldigt skonsam och mjuk, behandling sker genom tryck(inte hård), gungningar och stretching. Massagen är lugn och avslappnande. Använd gärna löst åtsittande kläder.

Klassisk massage
Klassisk massage är djupgående och mjukar upp dina muskler. Den löser upp spänningar, träningsvärk och muskelknutor dessutom stimulerar blodcirkulationen. Klassisk massage är en effektiv och vedertagen metod att behandla muskulära besvär. Såväl befintliga sådana som I förebyggande syfte. Makiko använder olja av hög kvalitet.

Pris
30 min: 450 kr
45 min: 600 kr
60 min: 750 kr – klippkort 5 ggr 3 450 kr (690 kr/g)
90 min: 950 kr – klippkort 5 ggr 4 250 kr (850 kr/g)

Klippkort är giltigt 6 mån från utfärdande och du kan använda samma klippkort för både Zen-Shiatsu och klassisk massage.

Du kan betala via faktura, Swish eller kontant.

 

Taktil massage

Taktil massage är en mjuk massage där man använder olja. Värmen från terapeutens händer sveper in hela kroppen, och genom varsam massage frigörs hormonet oxytocin som slappnar av både kropp och själ, samt lindrar ångest, stress och smärta. Taktil massage används även medicinskt för postoperativ rehabilitering, lindring för patienter som lider av demens eller andra kognitiva problem, och som kompletterande terapeutisk behandling för patienter som lidit eller lider av cancer, hjärtinfarkt, eller diabetes.

Under behandlingen kläms eller trycks inte musklerna hårt eller starkt, så ni kan känna hur kroppen mjuknar in i ett tillstånd av djup avslappning. Genom att fokusera på att vara bekväm i kroppen och koppla av från den dagliga stressen, aktiveras ens inneboende mentala och fysiska självläkande förmågor.

Behandlingstiden är vanligtvis 70 minuter, då behandlas rygg, axlar, nacke, huvud, ansikte, händer, armar, mage, ben och fötter. För en 45-minuters behandling går det att välja de områden man önskar av dessa. Effekten från behandlingen varar upp till en vecka.

Priser

45min. 550 kr
70min. 750 kr

Käkmuskelbehandling

Käkmusklerna är de muskler runt kinderna och ovanför öronen vi använder när vi biter och tuggar. När vi biter eller gnisslar tänder omedvetet, i stressade situationer eller i sömnen, kan påfrestningen i dessa muskler leda till huvudvärk eller andra besvär.

Eftersom dessa muskler ligger i nära anknytning till muskler i nacke, huvud, axlar och rygg, kan stelhet i nacke och axlar, huvudvärk, ryggsmärtor med mera lindras av att mjuka upp käkmuskulaturen. Behandlingen är även effektiv för lindring av migrän och whiplashsmärtor.

Käkmuskelbehandlingen består av ansiktsmassage och massage ovanför öronen med liten mängd olja, följt av fingermassage där vi använder hygieniska vinylhandskar och masserar insidan av munnen. Avslutningsvis masseras axlar och huvud, genom att mjuka upp dessa anknytande muskler ökas effekten av behandlingen.

Priser

Käkmuskelbehandling: 40 minuter / 400 kr
Som tillval: 20 minuter / 150 kr

(Ni kan lägga till Käkmuskelbehandling som ett extra tillval, då reserveras 20 extra minuter efter annan valfri bokad massage.)

 

Om Makiko
Makiko är utbildad massageterapeut (svensk klassisk massage) vid Axelssons Institut i Osaka, Japan. Hon är utbildad i Zen-Shiatsu massage vid Keiraku Shiatsu Fukyukai i Tokyo, Japan.

Makiko är väldigt lyhörd och anpassar sin massage efter dina behov och i enlighet med hur din kropp reagerar. Hennes behandling skänker avslappning till både kropp och själ.

Makiko är även utbildad i Tai Chi Yang-stil, och håller egna kurser i Stockholm. Tai Chi är en mjuk och hälsofrämjande träning och genom regelbundet utövande så släpper spänningar och låsningar i kroppen. Tai Chi och Shiatsu kompletterar varandra väl. För mer information, kontakta henne gärna direkt.

 

Välkommen att boka tid här, http://nagomisalve.bokadirekt.se
Makiko Kanno, Shiatsuterapeut/Massageterapeut
http://nagomitorget.main.jp/sv/
070-030 30 76

????????????????????????????????????