Kranio-sakral terapi

Systemet
Ett av kroppens viktiga system är det centrala nervsystemet; hjärna och ryggmärg.
Igenom beskyddande hinnor är strukturerna fästa invändigt på centrala delar av skelettet:/ kranium, ryggraden och sakrum.
Detta utgör det Kranio-sakrala systemet
Utöver andra vitala funktioner som det Kranio-sakrala systemet utför är det även
ett slutet system för generering, fluktuation och åter absorption av ryggmärgsvätskan.

Ursprung
Andrew Taylor Still, mannen som myntade begreppet och praktiken Osteopati och därmed den filosofiska grunden för Kranio-sakral terapi hävdade att:
-ryggmärgsvättskan är ett av de mest värdefulla elementen i kroppen, utan hjärnans rikliga produktion och distribution kan kroppen bli lämnad i ett inaktivt, stagnerat och i förlängningen sjukligt tillstånd (Still,1902).

Behandlingen
Igenom lyhörd och mjuk beröring i form av drag och tryck på anatomiskt strategiska punkter kan vi släppa på spänningar som hindrar det Kranio-sakrala systemets rörelsefrihet och uttryck.
Behandlingen balanserar aktiviteten i det centrala nervsystemet och assisterar kroppens fysiologiska funktioner för att maximera kapaciteten för självreglering emot balans.

Terapeut
Erik Lobelius är utbildad Kranio-sakral terapeut vid SICO : Swiss International School of Osteopatie.
Med sin professionella bakgrund inom dans och yoga har Erik alltid arbetat med kroppen i centrum. I över 13 år har Erik haft scenen som arbetsplats och nu fortsätter vägen in i det terapeutiska rummet.
Efter 3 års utbildning fick han sitt diplom i Kranio-sakral terapi.
Erik studerar parallellt med sin praktik vid SICO för att ta examen i Osteopati sommaren 2024.

Kranio-sakral behandling är avdragsgillt som friskvårdBehandlingen är 55 minuter lång och kostar 900 sekFör att boka en tid kontakta Erik: