_177Hathayoga – Sivananda är en yogaklass som främst utgår ifrån Sivananda traditionens upplägg, men också med inspiration av yin- och ishta yoga.

Det är en i grunden lugn och meditativ klass men samtidigt ganska fysiskt utmanande. Vi håller flera av positionerna lite längre, och lägger då stort fokus på avslappning, andning och inre närvaro. Du övar upp styrka, smidighet och medveten närvaro i kropp och sinne.

Varje klass består av inledande avslappning (savasana), andningsövningar (pranayama), solhälsningen (surya namaskar) och ca 12 klassiska yogaövningar med variationer (asanas). Passen avslutas med en meditativ djupavslappning.

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs. Beroende på din dagsform och dina individuella förutsättningar kan du alltid välja mellan att ta det mycket lugnt och varsamt eller att utmana dig själv och gå djupare in i de olika positionerna och göra mer avancerade variationer.

Liksom i all hatha yoga så arbetar vi med motsatser, så kallade ”ha” och ”tha” (på sanskrit) i syfte att finna balans och öka vår livsenergi. Genom att växla mellan muskelsammandragning och avslappning och arbeta parallellt med både framsida och baksida av kroppen så påverkar du det autonoma nervsystemet och balanserar det.

Prova på: Tisdagen den 1/9 kl 19-20.30. 100 kr
Start: 8/9, Tisdagar: kl 19–20.30.
Kursavgift: 2600 kr 15 ggr Drop-in i mån av plats: 200 kr
Kontakta: Nina Marstrander för intresse och kursanmälan: Mail: yoga@ninamarstrander.com Mobil: 073-6392696

Nina M webNina Marstrander

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *