Kundaliniyoga med Janne Spetz – på Salve samt online

Passen innehåller fysiska övningar, andningsövningar, meditation, djupavslappning till gonggong och sångmeditation.

Kundaliniyoga är en yogaform som alla kan utföra. Man väljer ett individuellt djup i övningarna som är lagom utmanande, utan att bli forcerande, för att få rätt effekt. Varje position görs oftast i 1-3 minuter, vilket gör att man samtidigt kan träna en meditativ närvaro. Varje pass innehåller fysiska yogarörelser och positioner; djupavslappning med gong-gong samt mantrameditation.

Övningarna ger styrka och ökad dynamik i vardagen, och förebygger skador och slitningar. Just kundaliniyogan är också bra för rehabilitering. Djupavslappningen med gong-gong leder oss över till det parasympatiska nervsystemet som borgar för nedvarvning, avstressning och läkande. De uppskattade mantrameditationerna, som vi ofta gör till levande musik, är ett sätt att låta kroppen komma till uttryck och skapa ljudvibrationer till gagn både för oss själva som till hela yogagruppen – ett verktyg som måste upplevas för att förstås.

Kundaliniyoga är en förberedelse för vardagen och livet, och yogapassen är ett tillfälle träna sig kroppsligt, mentalt och spirituellt för att skapa en ökad potential att kunna använda i dagliga livet.

Mer info på: www.jannespetz.se

 

Anmälan  
Anmäl ditt intresse genom 0707-64 45 30 eller jannespetz@gmail.com . Ange namn, adress, telefonnummer och klasstid så återkommer vi med mer information. För kursanmälan betalas 400 kronor via swish (0707-64 45 30 Jan-Erik Spetz), hör av dig för uppgifter om du istället vill göra en bankbetalning. Hela kursavgiften betalas senast vecka före kursstart eller vid anmälan vid sista-minuten-anmälan.

Onlinepass: Vill du göra yogan hemma så kan du anmäla dig till att få passen via youtube-länk, 1000 kr för terminens 11 pass. Deltagare på plats på Salve får också länk till inspelning av varje pass.Tisdagar: 17:30 eller 19:00Kursstart: 29 augusti 2023Pris: 2400 kr för 11 gånger. Drop-in i mån av plats 240 kr (0707-64 45 30 för platstillgång)För online-version se jannespetz.se.Lärare: Janne Spetz