Kundaliniyoga med Janne Spetz – på Salve samt online

Klasserna kommer att fortsätta på Salve som tidigare med antal deltagare efter FHM:s riktlinjer.
klasserna börjar 16 februari. Klasser varannan tisdag 17:30 och 19:00 på Salve.

Omständigheterna har gjort att denna termin kommer det vara klasser varannan tisdag under 8 tillfällen från 16 februari till 25 maj. Till hösten räknar vi med att kunna köra pass varje vecka igen.

För att följa med på den resan så kostar 8 pass 1500 kr – det inkluderar tillgång till passen online i efterhand.
Klasserna kommer också att finns tillgängliga online för 800 kr för de åtta passen.
För online-version se jannespetz.se. Anmälan till jannespetz@gmail.com eller 0707-644530.

Passen innehåller fysiska övningar, andningsövningar, meditation, djupavslappning till gonggong och sångmeditation.

Kundaliniyoga är en yogaform som alla kan utföra. Man väljer ett individuellt djup i övningarna som är lagom utmanande, utan att bli forcerande, för att få rätt effekt. Varje position görs oftast i 1-3 minuter, vilket gör att man samtidigt kan träna en meditativ närvaro. Varje pass innehåller fysiska yogarörelser och positioner; djupavslappning med gong-gong samt mantrameditation.

Övningarna ger styrka och ökad dynamik i vardagen, och förebygger skador och slitningar. Just kundaliniyogan är också bra för rehabilitering. Djupavslappningen med gong-gong leder oss över till det parasympatiska nervsystemet som borgar för nedvarvning, avstressning och läkande. De uppskattade mantrameditationerna, som vi ofta gör till levande musik, är ett sätt att låta kroppen komma till uttryck och skapa ljudvibrationer till gagn både för oss själva som till hela yogagruppen – ett verktyg som måste upplevas för att förstås.

Kundaliniyoga är en förberedelse för vardagen och livet, och yogapassen är ett tillfälle träna sig kroppsligt, mentalt och spirituellt för att skapa en ökad potential att kunna använda i dagliga livet.  Under hösten kommer några pass ha Malin Rydesjö som gästlärare.

Mer info på: www.jannespetz.se

För att kunna följa rekommendationerna kring social distansering är antal platser på Salve reducerade. Mattorna kommer även skiftas mellan passen.

Anmälan  
Anmäl ditt intresse genom 0707-64 45 30 eller jannespetz@gmail.com . Ange namn, adress, telefonnummer och klasstid så återkommer vi med mer information. För kursanmälan betalas 400 kronor via swish (0707-64 45 30 Jan-Erik Spetz), hör av dig för uppgifter om du istället vill göra en bankbetalning. Hela kursavgiften betalas senast vecka före kursstart eller vid anmälan vid sista-minuten-anmälan.

Tisdagar: 17:30-18:50 eller 19:00-20:30
Kursstart: Tisdag 16/2
Pris: 1500 kr (8 ggr). Drop-in i mån av plats 230 kr (0707-64 45 30 för platstillgång)
Online: 800 kr (8 ggr).
Online 1200:- För online-version se
jannespetz.se.
Lärare: Janne Spetz och Malin Rydesjö