Vakna med yoga

Starta dagen på bästa sätt med att andas, röra på kroppen, slappna av och hitta ditt fokus, din kärna. Vi utgår från Hatha yoga och rör oss med närvaro i andetaget, såväl dynamiskt som statiskt. Ordet Hatha är sanskrit, Ha betyder sol och Tha måne. Med hjälp av yogapositioner, andning, avslappning och meditation skapar vi balans mellan aktivitet och vila, flöde och stabilitet och mellan att ge och ta emot.

Yogan passar både nybörjare och erfarna och det går alltid att anpassa utifrån din dagsform och dina förutsättningar. Yogastunden avslutas med en skön avslappning till tibetanska klangskålar och gong.

Varmt välkommen!

Onsdagar: 8.15-9

Kursstart:  Prova-på den 19 sept. för 100 kr, därefter 8 gånger

Pris: 1280 kr, drop-in i mån av plats. Drop-in pris 200 kr. Anmälan och info Helen Larsson, helen.e.larsson@telia.com, 0735968982

 

YOGA FÖR STRESSHANTERING OCH ÅTERHÄMTNING

blåblommorKanske har du varit utmattad och behöver återhämtning. Kanske har du en stressfylld vardag och behöver vara ned och slappna av. Vi gör yogapass som stärker och bygger upp. Vi gör andningsövningar som släpper på stress och ökar vitaliteten. Vi provar meditationer som hjälper dig att leva här och nu med lugn i sinnet. Yogan passar både nybörjare och erfarna och du yogar utifrån din dagsform och förutsättningar. Klasserna avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar som ger en djup och välgörande vila.

Onsdagar: 12.30-13.45

Kursstart: 22 augusti, 10 ggr.


Pris: 1600:-, drop-in i mån av plats 200 kr Anmälan och info: Helen Larsson, helen.e.larsson@telia.com, 0735968982

 

LUGN YOGA

Lugna och mjuka yogapass för dig som kanske aldrig har yogat förut eller för dig som av olika skäl önskar en mer individanpassad yoga. Vi gör fysiska övningar som kan göras både på yogamattan eller sittande på stol. Vi gör även andningsövningar och meditationer som ger närvaro och balans. Varje klass avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar som ger en djup och välgörande vila.

Onsdagar: 10.30-11.30

Kursstart: 29 augusti.

Pris: klippkort 10 ggr 1300 kr. Drop-in i mån av plats 150 kr Anmälan och info: Helen Larsson, helen.e.larsson@telia.com, 0735968982

 

STILLA VILA TILL GONG OCH KLANG

En stund i stillhet för att fylla på med kraft och energi. Med gong, klangskålar, trumma och andra instrument förs du ned i djup avslappning. Vi inleder med några uppmjukande yogarörelser och sedan får du ligga på yogamattan och ta emot välgörande klanger, toner och vibrationer. Stärkande ingefärate serveras efteråt.

Söndagar: kl 10.30-12

Kurstillfällen:

Pris: 800 kr, drop-in 250 kr, gå två för 400 kr
 Anmälan och info: Helen Larsson, helen.e.larsson@telia.com, 0735968982

Lärare: Helen Larsson

Helen har närmare 25 års erfarenhet av yoga och har praktiserat många olika yogaformer. Hon är internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare, yinyogalärare, samt barnyogalärare och utbildare. Helen går just nu ytterligare en yogalärarutbildning, Yoga for Life, med Ulrica Norberg som huvudlärare. Hon är också utbildad i Traumaanpassad yoga och specialiserad på individanpassad yoga, både lugnare och mer fysiska varianter, samt yoga för stresshantering och återhämtning. Helen har också fördjupat sig i kombinationen yoga och ljud och är utbildad klangmassör. Dessutom har hon gett ut en bok om barnyoga, ”Yoga med barn” (Lava Förlag).

 

Mer info om Helen på www.yogaträdet.se
facebook: Yogaträdet

* * *

helen fönster webHelen Larsson
Mobil: 0735-968982
helen.e.larsson@telia.com