blåblommorLugn yoga, vi praktiserar enkla asanas (yogapositioner) för att mjuka upp i leder och muskler, skapa flöde, smidighet och styrka. Vi kommer också att lägga in yinyogapositioner där vi sitter eller ligger i en ställning under en längre tid och slappnar av i såväl muskler som i sinnet. Samtidigt praktiserar vi medveten närvaro – mindfulness, i kroppen och andetaget.

Meditation kan vi säga är vårt naturliga tillstånd i att bara vara, vara i det som alltid finns och är oföränderligt. Men oftast är det inte så vi upplever oss själva, livet och vår omgivning. Så vi praktiserar meditation med enkelhet och lätthet.

Klassen avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar eller meditativ guidning.
Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs.

Torsdagar: 17.00-18.30
Kursstart: 9 september
Pris: 3000 kr (14 ggr). Drop-in i mån av plats 240 kr.

Ny kurs i inre stillhet. 

Välkommen till en kurs i meditation och inre stillhet.
I den här kursen kommer vi att ha fokuset på stillhet. Vi börjar varje klass med några fysiska positioner för att frigöra kroppen från stress och stelhet. Sedan börjar vi vila i andningen, meditationen och till slut yoganidra (djupavslapning).

Under terminen kommer vi att gå igenom enkla och kraftfulla tekniker som hjälper dig att balansera kroppen och sinnet. Så som andningsövningar, mudras (handställningar) och enkla meditationer som du sedan kan praktisera hemma. Klasserna kommer att variera, ibland har vi en lång session med yoganidra och i bland har vi fokus på en sittande meditationen mm.

Jag ser det som det allra viktigaste i livet att öva oss i att vila i oss själva, att få distans till alla mentala strukturer som lätt styr oss och ibland gör oss vilsna och kraftlösa. Att vila i vår kärna och hämta kraft och livsinspiration från källan. Här blir vi starka oavsett vad som pågår i det yttre.


Torsdagar 18.45-20.00
Kursstart: 9 september
Pris: 2200 kr (10 ggr).
Drop-in i mån av plats 240 kr, (sms 0730-503391).

 

Anmälan  
Anmäl ditt intresse genom att ringa eller skicka ett mail till Ewa Ahlsén. Ange namn, adress, telefonnummer och vilken klass du vill delta i så återkommer vi med mer information. Som kursanmälan betalar du in 400:- på bankgiro 588-1206, Ewa Ahlsén. Hela kursavgiften betalas in på samma konto senast en vecka före kursstart. Vid sen anmälan kan kursen betalas kontant vid första kurstillfället. Anmälan är bindande.

 

Ewa Ahlsén
0730-503391
ewa@salvestockholm.se
www.lewa.one