ewa webHatha yoga är i grunden lugn och meditativ men har samtidigt en del fysiska utmaningar. Vi håller flera av positionerna lite längre, och lägger då stort fokus på avslappning, andning och inre närvaro.
Du övar upp styrka, smidighet och medveten närvaro i kropp och sinne. Varje pass avslutas med en skön djupavslappning, yoga nidra.

Yogan skapar mental, kroppslig och själslig balans. Det är mycket mer än ett vanligt träningspass. Vi lär oss relatera till vår kropp på ett nytt sätt. Och allt utgår ifrån individens egen kapacitet och dagsform.

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs. Beroende på din dagsform och dina individuella förutsättningar kan du alltid välja mellan att ta det mycket lugnt och varsamt eller att utmana dig själv och gå djupare in i de olika positionerna.

Lärare: Ewa Ahlsén, har jobbat som yogalärare i ca 15 år. Med en bakgrund från Livsyoga, Hathayoga och Yinyoga. Ewa ger även Ayurvediska behandlingar och yogamassage.

* * *

Söndagar kl.17.00-19.00 ( OBS kursen ges Varannan vecka)
Kursstart: september 8/9, 22/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11, 1/12, 15/12.
Pris: 8 tillfällen 1700 kr
Dropin i mån av plats 250 kr

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs.

Långpass söndagar. Grupper som passar dig som på ett mjukt och skönt sätt vill öka din kroppsmedvetenhet, styrka och nå ett djupare lugn. Under dessa söndagar kommer vi att ha olika teman ha olika typer av klasser. Vi praktiserar lugn Hathayoga, Yinyoga, Meditation, lång djupavslappning mm.
Du kan vara nybörjare eller ha tränat tidigare. Klassen avslutas alltid med en djupavslappning, guidad eller till vibrationerna från klangskålar.

* * *

Måndagar kl.17.00-18.25
Måndagar kl.18.40-20.05
Kursstart: 9/9 
Pris: 2800kr (15ggr)
Dropin i mån av plats 220 kr

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs.

Yoga på måndagar, gruppen passar dig som på ett mjukt och skönt sätt vill öka din kroppsmedvetenhet, styrka och bli mer fokuserad. Klasserna innehåller även avslappning som sänker stressnivån i kroppen. Du kan vara nybörjare eller ha tränat tidigare.
Klassen avslutas alltid med en djupavslappning, guidad eller till vibrationerna från klangskålar.

* * *

Lugn yoga, meditation och avslappning tisdagarvi praktiserar enkla asanas (yogapositioner) för att mjuka upp i leder och muskler, skapa flöde, smidighet och styrka. Vi kommer också att lägga in yinyogapositioner där vi sitter eller ligger i en ställning under en längre tid och slappnar av i såväl muskler som i sinnet. Samtidigt praktiserar vi medveten närvaro – mindfulness, i kroppen och andetaget.

Meditation kan vi säga är vårt naturliga tillstånd i att bara vara, vara i det som alltid finns och är oföränderligt. Men oftast är det inte så vi upplever oss själva, livet och vår omgivning. Så vi praktiserar meditation med enkelhet och lätthet.

Klassen avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar eller meditativ guidning.

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs.

Torsdagar 17.00-18.30
Kursstart: 12/9
Pris: 2800 kr (15 ggr).
Drop-in i mån av plats 220 kr.

* * *

Anmälan  till grupper, söndagar, måndagar och torsdagar.
Anmäl ditt intresse genom att ringa eller skicka ett mail till Ewa Ahlsén. Ange namn, adress, telefonnummer och vilken klass du vill delta i så återkommer vi med mer information. Som kursanmälan betalar du in 400:- på bankgiro 588-1206, Ewa Ahlsén. Hela kursavgiften betalas in på samma konto senast en vecka före kursstart. Vid sen anmälan kan kursen betalas kontant vid första kurstillfället. Anmälan är bindande.

 

Ewa Ahlsén
Mobil: 0730-50 33 91
ahlsenewa@hotmail.com
www.yogaewa.se

Ewa började med yoga 1989 och är internationellt certifierad yogalärare och yogaterapeut. Sedan 2003 har hon hållit egna kurser i hathayoga. Hon har bl.a. utbildat sig till hathayogalärare och yogaterapeut för SPK Saji i Indien. Ewa har även en tvåårig utbildning som Livsyogalärare (där rötterna finns i Kundaliniyogan) och på senare tid utbildad inom Yinyoga. Hennes klasser genomsyras av glädje, lugn och energi.
Ewa är även utbildad inom Ayurveda och ger behandlingar på Salve.

Yogan har följt mig genom åren som en trogen livskamrat, i det dagliga livet, på resor, genom graviditet och förlossning. Jag förundras om och om igen över detta kraftfulla redskap, där jag fyller på med kraft och finner djup ro.