ewa webHatha yoga är i grunden lugn och meditativ men har samtidigt en del fysiska utmaningar. Vi håller flera av positionerna lite längre, och lägger då stort fokus på avslappning, andning och inre närvaro.
Du övar upp styrka, smidighet och medveten närvaro i kropp och sinne. Varje pass avslutas med en skön djupavslappning, yoga nidra.

Yogan skapar mental, kroppslig och själslig balans. Det är mycket mer än ett vanligt träningspass. Vi lär oss relatera till vår kropp på ett nytt sätt. Och allt utgår ifrån individens egen kapacitet och dagsform.

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs. Beroende på din dagsform och dina individuella förutsättningar kan du alltid välja mellan att ta det mycket lugnt och varsamt eller att utmana dig själv och gå djupare in i de olika positionerna.

Lärare: Ewa Ahlsén, har jobbat som yogalärare i ca 15 år. Med en bakgrund från Livsyoga, Hathayoga och Yinyoga. Ewa ger även Ayurvediska behandlingar och yogamassage.

* * *

Söndagar kl.17.00-19.00
Kursstart Nya datum kommer.
Pris


Långpass söndagar. Grupper som passar dig som på ett mjukt och skönt sätt vill öka din kroppsmedvetenhet, styrka och nå ett djupare lugn.
Du kan vara nybörjare eller ha tränat tidigare. Klassen som är 30 min längre än ordinarie klass  ger även (utöver den klassiska yogan) tid för yinyogapossitiner, där vi avslappnat vilar längre i några ställningarna och för meditation . Klassen avslutas alltid med en djupavslappning, guidad eller till vibrationerna från klangskålar.

* * *

Måndagar kl.17.00-18.30 (2 platser kvar)
Måndagar kl.18.45-20.15 (2 platser kvar)
Kursstart Ny kursstart 4/2.
Pris: 2800kr (15ggr)
Dropin i mån av plats 220kr

 

Yoga på måndagar, gruppen passar dig som på ett mjukt och skönt sätt vill öka din kroppsmedvetenhet, styrka och bli mer fokuserad. Klasserna innehåller även avslappning som sänker stressnivån i kroppen. Du kan vara nybörjare eller ha tränat tidigare.
Klassen avslutas alltid med en djupavslappning, guidad eller till vibrationerna från klangskålar.

* * *

Lugn yoga torsdagarvi praktiserar enkla asanas (yogapositioner) för att mjuka upp i leder och muskler, skapa flöde, smidighet och styrka. Vi kommer också att lägga in yinyogapositioner där vi sitter eller ligger i en ställning under en längre tid och slappnar av i såväl muskler som i sinnet. Samtidigt praktiserar vi medveten närvaro – mindfulness, i kroppen och andetaget.

Meditation kan vi säga är vårt naturliga tillstånd i att bara vara, vara i det som alltid finns och är oföränderligt. Men oftast är det inte så vi upplever oss själva, livet och vår omgivning. Så vi praktiserar meditation med enkelhet och lätthet.

Klassen avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar eller meditativ guidning.

Torsdagar: 17.00-18.30
Kursstart: 7/2
Pris: 2800 kr (15 ggr).
Drop-in i mån av plats 220 kr.

 

* * *

Anmälan  till grupper, söndagar, måndagar och torsdagar.
Anmäl ditt intresse genom att ringa eller skicka ett mail till Ewa Ahlsén. Ange namn, adress, telefonnummer och vilken klass du vill delta i så återkommer vi med mer information. Som kursanmälan betalar du in 400:- på bankgiro 588-1206, Ewa Ahlsén. Hela kursavgiften betalas in på samma konto senast en vecka före kursstart. Vid sen anmälan kan kursen betalas kontant vid första kurstillfället. Anmälan är bindande.

ewasalveweb
Ewa Ahlsén

Mobil: 0730-50 33 91
ahlsenewa@hotmail.com
www.yogaewa.se

Ewa började med yoga 1989 och är internationellt certifierad yogalärare och yogaterapeut. Sedan 2003 har hon hållit egna kurser i hathayoga. Hon har bl.a. utbildat sig till hathayogalärare och yogaterapeut för SPK Saji i Indien. Ewa har även en tvåårig utbildning som Livsyogalärare (där rötterna finns i Kundaliniyogan) och på senare tid utbildad inom Yinyoga. Hennes klasser genomsyras av glädje, lugn och energi.
Ewa är även utbildad inom Ayurveda och ger behandlingar på Salve.

Yogan har följt mig genom åren som en trogen livskamrat, i det dagliga livet, på resor, genom graviditet och förlossning. Jag förundras om och om igen över detta kraftfulla redskap, där jag fyller på med kraft och finner djup ro.