ewa webLugn yoga är i grunden meditativ. Vi praktiserar enkla asanas (yogapositioner) för att mjuka upp i leder och muskler, skapa flöde, smidighet och styrka. Passen varierar. Ibland har vi långsamma meditativa klasser och ibland har vi lite mer fokus på styrka och praktiserar tex solhälsningen och stående ställningar mm. Men alltid med lugn och närvaro.
Varje pass avslutas med en skön djupavslappning, yoga nidra.

Yogan skapar mental, kroppslig och själslig balans. Det är mycket mer än ett vanligt träningspass. Vi lär oss relatera till vår kropp på ett nytt sätt. Och allt utgår ifrån individens egen kapacitet och dagsform.

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs. Beroende på din dagsform och dina individuella förutsättningar kan du alltid välja mellan att ta det mycket lugnt och varsamt eller att utmana dig själv och gå djupare in i de olika positionerna.

Lärare: Ewa Ahlsén, har jobbat som yogalärare i ca 15 år. Med en bakgrund från Livsyoga, Hathayoga och Yinyoga. Ewa ger även Ayurvediska behandlingar och yogamassage.

 

* * *

 

Välkommen till en dag av inre stillhet Lördagen den 26 september

En dag för kropp och själ. En dag som vi på ett mjukt sätt men ändå djupt, bemöter våra behov.
Vi praktiserar yoga med ett inre lyssnade, vi mediterar och ger plats för djup avslappning.
Dagen kommer att bestå av två yogapass, meditation och andningsövningar.
Helgens tema är djup avslappning och grundning. Vad har yogan att erbjuda,
vi samtalar runt energi och berör chakrasystemet.

Alla är välkomna!

Dagen:
10.30-11.00 Presentation av dagen.
11.00-13.00 Yoga.
13.00-14.15 Lunch.
14.15 Vår livskraft, chakrasystemet.
15.00-15.30 Andningsövningar
15.30 Te paus.
15.45- 17.15 Lugna rörelser och Yinyoga.
17.30 Avslutning med shanting.

Det är bra om du äter din härliga frukost ett par timmar innan du kommer till ”vår” dag. Du kan medta lunch till Salve eller gå ut och äta. Under dagen serveras frukt och te på Salve.

Lördag den 26/9:  10.30 -18.00. Nya datum kommer snart.
Pris: 850 kr ink. Te och frukt.
Betalning kan göras via Bg 588-1206, Ewa Ahlsén.
Anmälan och kontakt: Ewa Ahlsén, 0730-503391.ewa@lewa.one

 

* * *

 

Vill du yoga med mig i sommar?

Under semestern eller om du jobbar så är det skönt att sträcka ut i ett skönt yogapass. Jag planerar att skapa en serie på 7 klasser med olika teman som du sedan kan använda fram till oktober. Första klassen kommer veckan efter midsommar.

 

Passen är mellan ca 45 min -105 min långa. En temaklass kan vara att vi helt går in i andningsövningar
under hela klassen och avslutar med en avslappning. En annan kan vara med meditationen som fokus endast några får yoga asanas så vi kan sitta bra. Sedan kommer naturligtvis dom varierande klasserna med positioner, solhälsningen och avslappning.

Under sommaren så går det naturligtvis bra att maila mig om något känns oklart eller om du vill dela någon erfarenhet från klasserna.

 

Klasserna spelas in i en fin miljö, med bra ljud. Förhoppningsvis både i utemiljöer men även inne.

 

Priset är 600 kr och kan betalas på Bg 588-1206 Ewa Ahlsén.
Anmälan görs via mail: Allt material skickas via mail med länkar till min sida på Vimeo. Du kan närsomhelst anmäla dig och få tillgång till klasserna.
Skriv namn och även telefonnummer i anmälan. ewa@salvestockholm.se telefon 0730-503391

 

* * *

tt

Terminens klasser

Måndagar kl.17.00-18.25
Måndagar kl.18.40-20.05
Kursstart: 14 september
Pris: 2300kr (12ggr)
Dropin i mån av plats 230 kr

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs.

Yoga på måndagar, gruppen passar dig som på ett mjukt och skönt sätt vill öka din kroppsmedvetenhet, styrka och bli mer fokuserad. Klasserna innehåller även avslappning som sänker stressnivån i kroppen. Du kan vara nybörjare eller ha tränat tidigare. Vi praktiserar lugn Hathayoga, Yinyoga, Meditation, lång djupavslappning mm.
Klassen avslutas alltid med en djupavslappning, guidad eller till vibrationerna från klangskålar.

* * *

Torsdagar, Lugn yoga, meditation och avslappningvi praktiserar enkla asanas (yogapositioner) för att mjuka upp i leder och muskler, skapa flöde, smidighet och styrka. Vi kommer också att lägga in yinyogapositioner där vi sitter eller ligger i en ställning under en längre tid och slappnar av i såväl muskler som i sinnet. Samtidigt praktiserar vi medveten närvaro – mindfulness, i kroppen och andetaget.

Meditation kan vi säga är vårt naturliga tillstånd i att bara vara, vara i det som alltid finns och är oföränderligt. Men oftast är det inte så vi upplever oss själva, livet och vår omgivning. Så vi praktiserar meditation med enkelhet och lätthet.

Klassen avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar eller meditativ guidning.

Klassen är öppen för alla nivåer. Inga förkunskaper krävs.

Torsdagar 17.00-18.30
Kursstart: 17 september
Pris: 2300 kr (12 ggr).
Drop-in i mån av plats 230 kr.

* * *

Anmälan  till grupper, söndagar, måndagar och torsdagar.
Anmäl ditt intresse genom att ringa eller skicka ett mail till Ewa Ahlsén. Ange namn, adress, telefonnummer och vilken klass du vill delta i så återkommer vi med mer information. Som kursanmälan betalar du in 400:- på bankgiro 588-1206, Ewa Ahlsén. Hela kursavgiften betalas in på samma konto senast en vecka före kursstart. Vid sen anmälan kan kursen betalas kontant vid första kurstillfället. Anmälan är bindande.

 

Ewa Ahlsén
Mobil: 0730-50 33 91
ahlsenewa@hotmail.com
www.yogaewa.se

Ewa började med yoga 1989 och är internationellt certifierad yogalärare och yogaterapeut. Sedan 2003 har hon hållit egna kurser i hathayoga. Hon har bl.a. utbildat sig till hathayogalärare och yogaterapeut för SPK Saji i Indien. Ewa har även en tvåårig utbildning som Livsyogalärare (där rötterna finns i Kundaliniyogan) och på senare tid utbildad inom Yinyoga. Hennes klasser genomsyras av glädje, lugn och energi.
Ewa är även utbildad inom Ayurveda och ger behandlingar på Salve.

Yogan har följt mig genom åren som en trogen livskamrat, i det dagliga livet, på resor, genom graviditet och förlossning. Jag förundras om och om igen över detta kraftfulla redskap, där jag fyller på med kraft och finner djup ro.